© 2019 CAFÉ-ZAAL DE BOCHT. All Rights Reserved.
Ontwerp en realisatie: www.geversweb.nl
IK HOL VAN DE ACHTERHOEK

Een onmundig mooie variant op “Ik hou van Holland” waarbij uw kennis over de Achterhoek wordt getest. Met onder andere: Wie weet waar wat vandaan komt, wie kent de meeste bekende Achterhoekers, wie kent de meeste achterhoekse woorden en het Gouden Ringen-spel.

Tijdsduur ca. 2 uur

Deze quiz werkt met stemkastjes (buzzers), een beamer op een groot projectiescherm zodat ook achter in de zaal alles duidelijk leesbaar is en een goede geluidsinstallatie.

De aanwezige personen worden in twee groepen verdeeld: De “Boeren” en de “Buitenlui”. Deze groepen worden daarna weer onderverdeeld in teams zodat er zoveel mogelijk “buzzers” kunnen worden gebruikt.

De deelnemers gaan vervolgens strijden op de verschillende onderdelen, waarbij de ene keer de hele groep punten kan halen en de andere keer de teams zelf kunnen scoren.

De onderdelen:
- “Uut welk gat kump dat?” (teamopdracht)
Welk team weet als beste o.a. welke gebouw waar staat of waar een bepaalde gebeurtenis plaatsvond.
- “Herken het Lied” (teamopdracht)
Welk team weet als snelste de titel van de Achterhoekse plaat of weet van welke Achterhoekse band het is.
- “Moeilijke woorden” (groepsopdracht)
Wie weet hoe je dit woord spelt.
- “Tekenen” (groepsopdracht)
Welke groep kan het beste raden wat één van hun leden tekent?
- “Achterhoekse Woorden” (teamopdracht)
Wat zou dat achterhoekse woord betekenen?
- “Gouden Ringen-Spel” oftewel “Woar lag dat ok al weer?” (groepsopdracht) Leg de gouden ring op de juiste plaats op de landkaart.
- “Muziekronde” (teamopdracht)
In deze ronde moet je opschrijven welke band het is én de titel van het nummer. Van allemaal Achterhoekse bandjes: Mooi man!

Finale: Gokronde “Hoger of Lager” (groepsopdracht)
Een ronde waarbij je ontzettend kunt scoren óf helemaal niets. De ene groep gokt het antwoord op een vraag en de andere groep mag dan bepalen of het antwoord hoger of lager moet zijn. Aan de hand van 6 dobbelstenen wordt bepaalt hoeveel punten er worden gescoord (of niet).
Aan het eind zal dan duidelijk worden welk team de meeste kennis heeft van de Achterhoek en met de prijs naar huis gaat.
CAFÉ-ZAAL DE BOCHT