© 2019 CAFÉ-ZAAL DE BOCHT. All Rights Reserved.
Ontwerp en realisatie: www.geversweb.nl
IK HOU VAN HOLLAND

Wie kent het niet? Het bekende spel “Ik hou van Holland”. Met onder andere: Wie weet waar wat vandaan komt, wie kent de meeste bekende Nederlanders, wie kan het beste woorden spellen en het Gouden Ringen-spel.

Tijdsduur ca. 2 uur

Deze quiz werkt met stemkastjes (buzzers), een beamer op een groot projectiescherm zodat ook achter in de zaal alles duidelijk leesbaar is en een goede geluidsinstallatie.

De aanwezige personen worden in twee groepen verdeeld. Deze groepen worden daarna weer onderverdeeld in teams zodat er zoveel mogelijk “buzzers” kunnen worden gebruikt.
De deelnemers gaan vervolgens strijden op de verschillende onderdelen, waarbij de ene keer de hele groep punten kan halen en de andere keer de teams zelf kunnen scoren.

De onderdelen:
-“Waar komt dat vandaan?” (teamopdracht)
Welk team weet als beste o.a. welke gebouw waar staat of waar een bepaalde gebeurtenis plaatsvond.
- “Herken het Lied” (teamopdracht)
Welk team weet als snelste de titel van de Nederlandse plaat of weet van welke band het is.
- “Moeilijke woorden” (groepsopdracht)
Wie weet hoe je dit woord spelt.
- “Tekenen” (groepsopdracht)
Welke groep kan het beste raden wat één van hun leden tekent?
- “Gouden Ringen-Spel” oftewel “Waar lag dat ook al weer?” (groepsopdracht) Leg de gouden ring op de juiste plaats op de landkaart.
- “Muziekronde” (teamopdracht)
In deze ronde moet je opschrijven welke band het is én de titel van het nummer. Van allemaal Nederlandse bandjes: Mooi man!

Finale: Gokronde “Hoger of Lager” (groepsopdracht)
Een ronde waarbij je ontzettend kunt scoren óf helemaal niets. De ene groep gokt het antwoord op een vraag en de andere groep mag dan bepalen of het antwoord hoger of lager moet zijn. Aan de hand van 6 dobbelstenen wordt bepaalt hoeveel punten er worden gescoord (of niet).
Aan het eind zal dan duidelijk worden welk team de meeste kennis heeft van de Nederland en met de prijs naar huis gaat.
CAFÉ-ZAAL DE BOCHT